Kamers met Aandacht

Door Marianne Spalburg op 18 maart 2020

Vragen aan het college van Burgemeester en wethouders over “Kamers met Aandacht”

Betreft: art 42. Kamers met Aandacht

Geacht college,

Kamers met aandacht richt zich op jongeren van 18 tot 23 jaar.

Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren aan jongeren, die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen.

Het gaat om jongeren die niet tot hun 18e jaar thuis konden wonen. Ze gaan naar school of werken en hebben geen psychische- of verslavingsproblemen, die hun dagelijks functioneren in de weg staan. Deelnemende zorgorganisaties kunnen jongeren aanmelden om maatschappelijke opvang en dakloosheid te voorkomen. Het doel is dat de jongeren na Kamers met Aandacht geheel zelfstandig gaan wonen. Het gaat om huurcontracten van minimaal 1 jaar tot maximaal 5 jaar.

Wij hebben de volgende vragen:

Hoe is Kamers met Aandacht in de organisatie vorm gegeven en bij wie is dit concept ondergebracht?

Zijn ook de organisaties waar jongeren nu zijn ondergebracht en voor wie bij 18+ geen plek meer is aangehaakt bij dit project?

Hoeveel jongeren hebben al een plek gevonden?

Wat voor afspraken heeft u hierover met woningcorporaties en andere verhuurders?

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer inwoners  een kamer willen verhuren?

Het gaat hier om de 18+ jongeren, die niet thuis kunnen wonen i.v.m. de thuissituatie. Een groep die we niet aan hun lot kunnen overlaten. Zij hebben gewoon af en toe iemand nodig waar zij terecht kunnen voor gewone alledaagse vragen, een beetje aandacht. Zij worden begeleid door een vertrouwde begeleider. Het gaat erom dat zij verder zelfstandig kunnen worden.

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Marianne Spalburg

Fractievoorzitter

PvdA Nieuwegein