Fractievoorzitter

Marianne Spalburg

Marianne Spalburg

Over Marianne Spalburg

Mijn naam is  Marianne Spalburg,  gelukkig getrouwd en moeder van 2 zonen en 2 dochters, sinds 1e kerstdag 2012 oma van een kleinzoon. Sinds 1973 woon ik in Nieuwegein, inmiddels dus al weer 41 jaar.

Door mijn leeftijd heb ik natuurlijk al een behoorlijk arbeidsverleden. Ook heb ik zeer verschillende werkzaamheden gedaan. Van schoonheidsspecialiste, salarisadministrateur tot HR Manager. Het prettigste werk heb ik het personeelswerk gevonden, hier kon ik iets betekenen voor de mensen op de werkvloer en de organisatie, zorgen dat beide belangen goed op elkaar afgestemd werden. Mede omdat ik in het Management zat had ik invloed. Toen ik, omdat mijn laatste werkgever failliet was gegaan, zonder werk kwam te zitten en er niemand zat te wachten op een 60+ heb ik gezocht naar vrijwilligerswerk, ik wilde toch iets doen voor de maatschappij. Als penningmeester en bestuurslid van de Stichting Gein Express heb ik een aantal jaren mijn bijdrage kunnen leveren. Met ontzettend veel voldoening heb ik dit vrijwilligerswerk gedaan, zo fijn om te horen hoe onze oudere inwoners genieten van een dagje uit. De andere leden van het bestuur zaten al in de politiek, door hen ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt.

Van huis uit kom ik uit een rood nest en heb mijn leven lang niet anders gestemd dan de PvdA. Voor mij een logische stap om eens bij de fractievergaderingen aan te schuiven om te kijken of het iets voor mij zou zijn om als raadslid een bijdrage te leveren.

De PvdA heeft mij warm onthaald en ik voelde mij ook direct zeer welkom. Het verhaal van zorgen voor elkaar en de samenleving voor iedereen prettig maken, zodat iedereen mee doet, is mij uit het hart gegrepen.

Onze partij heeft na de verkiezingen minder plaatsen in de raad gekregen van u. Wat wij natuurlijk erg jammer vinden, maar ondanks dat we kleiner zijn geworden is onze geestdrift om er iets van te maken voor u in de stad alleen maar toegenomen. Er staan veel veranderingen voor iedereen op stapel. Als raadslid wil ik samen met mijn fractie in de raad alles uit de kast halen om te zorgen dat de kanteling voor u positief uitpakt.

We moeten met elkaar ervoor zorgen dat er niemand tussen wal en schip valt. Wat ik uit de raad voor geluiden hoor is iedereen, ongeacht politieke kleur, het hier over eens. Samen gaat het ons lukken om van Nieuwegein een fijne stad te maken, waar we er voor elkaar zijn en niemand in de kou laten staan.