HELP OOK SPORT EN CULTUUR DE WINTER DOOR

Door Emiel Holtermann op 16 september 2022

Het ontgaat niemand dat de energieprijzen de pan uitrijzen. Niet alleen huishoudens, maar ook sportverenigingen en culturele instellingen hebben te maken met deze explosief stijgende kostenpost.

De PvdA Nieuwegein maakt zich hier grote zorgen over. “Blijven sport en cultuur wel toegankelijk en betaalbaar genoeg voor iedereen? En hebben we straks nog een even groot en divers aanbod aan sportverenigingen en culturele activiteiten in onze stad?” zo vraagt PvdA-raadslid Emiel Holtermann zich af.

Hij sprak verschillende vrijwilligers van sportclubs in de stad die nu al of binnenkort voor zeer moeilijke keuzes staan. “Bestuurders van deze verenigingen zien vaak geen andere mogelijkheid dan de contributie te verhogen. ‘Het geld zal toch ergens vandaan moeten komen’ meldde een radeloze bestuurslid mij, terwijl hij tegelijkertijd vreest voor ledenverlies.”

Voor de fractie van de PvdA in Nieuwegein zijn deze signalen aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het college. “Sportverenigingen en culturele instellingen zijn maatschappelijk van te groot belang om ze om te laten vallen. Dat mogen we niet laten gebeuren”, aldus Holtermann.